Gezocht, Jonge helden die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen.

Wie waren de helden?

Ook dit jaar zal onze burgemeester lintjes uitreiken aan kinderen en jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de samenleving. Anneke Wielders, Pepijn Francissen, Dominique van den Brink, Gijs de Wildt, Mitch Willemsen, Tieke Kuijpers en Wouter Gesthuizen kregen in voorgaande jaren al een lintje.

Zo onderging Pepijn een beenmergtransplantatie voor zijn broer die een zeer ernstige vorm van leukemie had. Mitch zette zich in voor de jongerenraad, het Maaswaal College en deed vrijwilligerswerk bij Wijchen Schaatst en het Rode Kruis. Gijs is een jonge mantelzorger en een belangrijke spil in zijn gezin. Tieke en Wouter kregen het lintje voor hun vrijwilligerswerk in Batenburg.

Kinderen zoals zij maken onze samenleving. De gemeente Wijchen is apetrots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of iets doen voor een goed doel. Kinderen en jongeren die iets betekenen voor hun medemens, in welke vorm dan ook. Veel kinderen en jongeren doen goede dingen, maar vaak valt dat niet eens op. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. En daarom verdienen zij een lintje!

 

Wie worden de helden van 2013?

Kinderlintjes (6-12 jaar)

Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdiend?
  • bijvoorbeeld een heldendaad heeft verrricht?
  • of iemand ernorm heeft geholpen?
  • of iets voor een goed doel heeft gedaan?

Meld hem of haar dan aan voor een kinderlintje!

 

Jongerenlintje (13-17 jaar)

Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdiend?
  • bijvoorbeeld zich al jarenlang voor iets inzet?
  • voor een persoon, een goed doel, voor de samenleving?
  • een goede daad heeft verrricht voor anderen?

Meld hem of haar dan aan voor een jongerenlintje!

Meld hem of haar aan vóór 15 april 2013 op www.wijchen.nl

 


Geplaatst

in

door

Tags: