Zomer in Gelderland praatpaal in Batenburg

Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Batenburg. En de inwoners van Batenburg kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over hun dorp moet zitten. Dat kan maandag 1 juni al, want dan komt de Zomer in Gelderland praatpaal naar Batenburg om informatie te verzamelen!


Zomer in Gelderland is een project waar Omroep Gelderland dit jaar voor de 11e keer de provincie in gaat en 4 weken lang elke dag een ander dorp belicht. Normaal gesproken doet de omroep dat met een live uitzending op een plein met veel publiek. Allerlei groepen mensen zijn dan de hele dag bezig om opdrachten te vervullen voor een goed doel. Door de coronacrisis is dat nu natuurlijk niet mogelijk.
De redactie van Zomer in Gelderland heeft daarom iets anders bedacht. We gaan nog steeds naar 20 dorpen en de presentatie is nog steeds in handen van Angelique Krüger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis langs de grens van de provincie. In twintig dorpen op die route wordt binnenkort de Zomer in Gelderland praatpaal neergezet (denk aan de ANWB praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.

Bij de paal worden vragen gesteld als:
• Wat mogen we hier niet missen?
• Wat is de mooiste plek van dit dorp?
• Waar ben je hier trots op? Wat zou er anders mogen?
• Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom?
Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag en maakt dan een speciale uitzending over Batenburg.

Vanaf 25 mei gaat de Zomer in Gelderland praatpaal op reis. Op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag dus, staat de paal in Batenburg op het pleintje bij de Stadspomp van 09.00 – 11.30 uur. Het zou leuk zijn als de inwoners van Batenburg daar hun bijdrage willen geven aan een mooie uitzending over hun stad, natuurlijk met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus.
Zomer in Gelderland is te zien van 3 t/m 28 augustus bij Omroep Gelderland.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Zomer in Gelderland praatpaal in Batenburg”

  1. Patrick avatar
    Patrick

    Was erg leuk op het pleintje bij de stadspomp. Leuke vragen die er gesteld werden.

  2. Leon van Summeren avatar

    Het was ff spannend maar heel leuk gedaan en om ff wat te zeggen er was ook een leuke op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.