Batenburgse Dag 2015

Zijn we er allemaal klaar voor?
Nog even en dan is ’t weer zo ver. Dus zorg er voor dat de snoeptrommel wordt bijgevuld, hapjes en drank worden ingeslagen, de St. Victorkerk uw oude boeken krijgt, de ramen worden gelapt en uw stoep onkruidvrij wordt gemaakt.

Wij zorgen er voor dat via de media iedereen, die het nu nóg niet weet, leest of hoort dat men op deze dag verwacht wordt in ons prachtige stadje.
Ook nu weer zijn de Grootestraat, Touwslagersbaan, Stadswal, Kruisstraat, Kloosterstraat, Kerkstraat en een stukje Molendijk (tussen Grootestraat en Stadswal) het decor van de acht-en-dertigste Batenburgse Dag.
Dit jaar zorgen het orkest Dusty Road, het Duo Change, Zangkoor Zang en Vriendschap, volksdansgroep Emilia, smartlappenkoor De Waredo’s voor de muziek/zang/dans.
Twee “dorpsgekken” van Jarno di Parno zullen laten zien dat zij zó gek nog niet zijn en u
met een open mond van verbazing achterlaten!
Het binnenterrein van onze kasteelruïne met de populaire valkenier Reinier en de demonstraties van oude ambachten nodigt uit om te komen kijken en luisteren.
De kinderen kunnen genieten van springkussens, schminken, Bert’s kinderboerderij en een draaimolen. Natuurlijk allemaal gratis.

Ook úw hulp is deze dag nodig, met name bij het volgende:
– op deze dag zullen een aantal standhouders gebruik willen maken van uw elektriciteit, water of toilet. Als u dit gevraagd wordt zeg dan geen nee.
– autobezitters wordt vriendelijk doch dringend verzocht hun auto buiten het marktterrein te parkeren. U kunt uw auto parkeren bij Thijs Colijn achter op zijn erf of de parkeerplaats bij het voetbalveld. Doe dit indien mogelijk vóór zaterdag 25 juli 13.00 uur, omdat dan begonnen wordt met het opbouwen van de markt.
De auto’s in de Grootestraat kunnen nog tot 14.00 uur blijven staan, maar als u deze
niet echt meer nodig heeft, zet ze dan ook alvast weg.
– LET OP: De Ringdijk, Parallelweg en de Hoppenhofstraat worden zondag vanaf 09.00 uur afgesloten. Batenburg wordt zondags om 12.00 uur óók afgesloten voor al het verkeer vanaf de kruising Hoefweg/Touwslagersbaan. Bij beide blijft er een kleine doorgang voor fietsers en wandelaars.
– Troep op de stoep! Pak na afloop even uw bezem.
– leven er bij u vragen en/of opmerkingen (positief dan wel negatief) laat het ons dan nu weten zodat we er direct of in de toekomst wat mee kunnen doen.

www.batenburgsedag.nl


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.