Expositie Agatha van Amée tekeningen

In haar tekeningen combineert Agatha van Amée verschillende beelden tot een geheel waar je met je oog door heen kunt dwalen. Het grote formaat van de tekening draagt bij tot dit reizen door het beeld.

Zonder voorstudie of schets tekent zij direct op het papier. De beelden die zij gebruikt komen uit herinneringen. Zij tekent voornamelijk in zwart- wit omdat dit voor haar bijdraagt aan de fysieke afstand die herinneringen hebben.

In de tekening zoekt zij naar contrasten tussen harde en organische vormen, landschap en bebouwing, interieur en exterieur, bestaande en onbestaande vormen. Om contrasten te versterken gebruikt zij verschillende tekentechnieken. Al kijkend en tekenend ontwikkelt zich het uiteindelijke beeld.

www.agathavanamee.nl

De expositie is van 5 t/m 19 augustus op zondagen van 13 tot 17 uur gratis te bezoeken.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.