Natuurwerkdag 2018

Ook in de Liendense Waard bij Batenburg werken we tijdens de Natuurwerkdag 2018 samen buiten.
De opmars van wilgen en elzen in het gebied is niet te stuiten. Om een gevarieerd landschap te behouden waarin veel plant- en diersoorten zich thuis voelen moet er voortdurend met zaag en snoeischaar gestreden worden tegen opschietende bomen. Tijdens deze Natuurwerkdag gaan we een stuk van het gebied vrij maken. Met open stukken houden we zicht op het water en blijft het gebied voor wandelaars aantrekkelijk.

De Natuurwerkdag is een mooie gelegenheid om gezond bezig te zijn: een Groene Workout! De leus is dit jaar: maak van je sportdag een natuurwerkdag! Actief zijn in de natuur en de frisse lucht doet iedereen goed, je ziet meteen resultaten van je inspanningen, en het is gezellig bovendien.

Iedereen die mee wil helpen zagen en snoeien in Batenburg is heel welkom. Stevig, waterdicht schoeisel en warme kleding zijn aanbevolen. Er zijn handschoenen en gereedschap, en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Verzamelen op 3 november tegen 10 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars/Liendense Dijk bij Batenburg. We werken tot ongeveer 12.30 uur.

Graag tevoren aanmelden via de website van Natuurwerkdag https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/batenburg-uiterwaarden-rijswaard-liendensewaard.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.