Het Jeroen Boschjaar start in Batenburg!

2016 is het jaar waarin op grootse wijze stilgestaan wordt bij het leven en de werken van Jeroen Bosch. Onder de noemer ‘Bosch 500’ – wijzend op het sterfjaar van de beroemde schilder, vijf eeuwen geleden- worden talrijke evenementen, lezingen en festivals in en rondom ‘s-Hertogenbosch georganiseerd.
Ook buiten Brabant, in het pittoreske stadje Batenburg (Gemeente Wijchen, GLD) zal aandacht aan Jeroen Bosch worden geschonken. Op zondagmiddag 3 januari 2016 zal in de middeleeuwse Oude of St Victorkerk Vincent Verstappen een lezing over de werken van Jeroen  Bosch verzorgen en stilstaan bij de vele details en hun betekenis in de schilderijen van Bosch. Uiteraard zal deze presentatie rijkelijk met beeldmateriaal worden opgeluisterd.
Vincent Verstappen is als medewerker educatie en bijzondere projecten verbonden aan het Jheronimus Bosch Art Center in ‘s-Hertogenbosch  en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid verdiept in het leven en werk van de Bossche meester.
De lezing start om 15.30 en zal ca. 1,5 uur duren, onderbroken door een  korte pauze.
Toegang tot de lezing is gratis want de inleider biedt deze lezing aan belangstellenden aan maar de bezoekers wordt een kleine bijdrage gevraagd om het gebruik van de ruimte  te kunnen bekostigen.
Gezien de beperkte capaciteit van ca. 50 plaatsen is aanmelden gewenst. Dit kan via een e-mail naar vverstappen@hotmail.com.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.