Batenburgse molen verkocht

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is de nieuwe eigenaar van de molen van Batenburg. Vereniging De Hollandsche Molen draagt het achttiende-eeuwse bouwwerk voor een symbolisch bedrag over aan de Gelderse stichting.

Wat dat betekent voor de toegankelijkheid van de molen aan de Molendijk, is nog niet duidelijk. „Daarover moeten we nog in gesprek met de drie molenaars”, zegt Menno Tillema van GLK. „We bekijken samen of er meer gedraaid en gemaald kan worden, en of we meer publiek naar de molen kunnen trekken.”

Draagvlak
De overdracht van de molen aan GLK lag voor de hand, zegt Mark Ravesloot van De Hollandsche Molen. „Logistiek gezien is het voor ons lastig de molen te beheren”, zegt hij. „Wij zitten immers in Amsterdam. GLK heeft juist lokaal draagvlak met een flink netwerk van vrijwilligers in de regio.”

Kasteelruïne
GLK heeft vlakbij natuur (de Liendense Waard) en monumentale bouwwerken in bezit. De kasteelruïne van Batenburg en de molen staan nog geen 600 meter van elkaar en horen historisch gezien bij elkaar. De stichting bezit ook al de windmolen van Hernen.

Bron: De Gelderlander


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.