Handen op elkaar voor nieuw gemeenschapshuis Batenburg

BATENBURG – Het nieuwe onderkomen voor de Batenburgse school, de voetbalclub én het gemeenschapshuis kan, wat de Wijchense politiek betreft, gebouwd worden. Donderdagavond schaarde een grote meerderheid zich alvast achter het plan, waarmee de raadsvergadering later deze maand nog maar een formaliteit is.

Voor een publieke tribune vol Batenburgers staken de politici de loftrompet over het moderne ontwerp van architectenbureau Croonen en de ambitie om het stadje aan de Maas in één keer op veel punten klaar te maken voor de toekomst. De verouderde school St. Jan Baptist wordt vervangen, net als ‘dorpshuis’ de Hostert. Voetvalvereniging Batavia gaat het nieuwe pand ook gebruiken en profiteert volop van het gezamenlijke beheer van kantine en kleedkamers, een klus die voor de vrijwilligers van de kleine club steeds zwaarder wordt.

Gasaansluiting

,,Het kost een paar fritsen, maar dan heb je ook wat”, vatte voorman Johan de Kievit de stemming in de raadscommissievergadering samen. Het plan is, met een prijskaartje van bijna drie miljoen euro, namelijk twee keer zo duur als het bedrag dat de raad eerder voor de nieuwe ‘multifunctionele accommodatie’ apart had gezet. Toen zou het nog tegen de school worden gebouwd, nu komt er een nieuw gebouw op sportpark De Hoppenhof. Ook wordt het gebouw energie-neutraal. Het krijgt zelfs geen gasaansluiting.

Bron: Gelderlander


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.