Batenburgse Dag 41e editie

Wilt u een paar uurtjes uit uw luie stoel om even onder de mensen te zijn?                                            
Kom dan op zondag 29 juli naar het knusse gezellige centrum van het stadje Batenburg gelegen in de nabijheid van Wijchen.  (met navigatie: coördinaten 51˚ 49’ NB,  5˚ 38’ OL)                          Bedenk dan wel dat u niet alleen bent maar met flink wat andere “lotgenoten”.

Uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving trekt de Batenburgse Dag ieder jaar weer bezoekers uit alle windstreken, zelfs van over de grens!

De smalle straatjes en de kasteelruïne zijn van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur dé place-to-be.                   
Ze zijn dan gevuld met legio kramen, muziek, attracties, terrassen ……(en u?)

De marktlui presenteren hun koopwaar zodanig dat het lastig zal worden om met lege handen naar huis terug te keren. Tussen het shoppen door is er meer dan voldoende afleiding door de her en der aanwezige (dweil)orkesten, zang(koren) en rondtrekkend straattheater.  We noemen de orkesten   Dusty Road en Jersey, de bekoorlijke zangeres Suitcase Suzy, Karrewiets, de dweilorkesten  De Kurketrekkers  en Mag geen naam hebben, de zangkoren Zang en Vriendschap en De Waredo’s en niet te vergeten volksdansgroep Emilia. Liefhebbers van oude tractoren, auto’s, brommers en ambachten alsook roofvogels komen zeer zeker ook aan hun trekken. De beide St. Victorkerken, RK en NH, én de (standaard)molen zijn open om te bezichtigen. Dorstig, hongerig, en/of moe geworden van het rondslenteren of het meezingen dan zijn er voldoende terrassen en eetgelegenheden om hier bij te tanken en uit te rusten.

Voor de kinderen zijn er dit jaar een spectaculaire klimtoren/tokkelbaan vanaf de kasteelruïne, draaimolen, springkussen, schminktent, en natuurlijk Bert’s  (inter)nationaal bekende kinderboerderij MET KAMEEL!!

U betaalt voor dit alles slechts € 3,- entree p.p. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de kas   van de penningmeesters van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging. Kinderen tot 12 jaar mogen zoals altijd gratis naar binnen én gratis gebruik maken van alle attracties.              

N.B.  Er is in Batenburg géén pinautomaat om geld op te nemen.                                                 

Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen kunnen gratis parkeren in een weiland aan de rand van het dorp. Van daaruit rijden golfkarretjes om diegene die wat minder goed ter been zijn naar het marktterrein te brengen. Komt u vanuit Brabant naar de Batenburgse Dag dan is de Maas oversteken met het pontje de beste manier. Van 09.00 uur tot 19.00 uur kunt u tegen betaling te voet of met uw fiets naar de overkant. Auto’s en andere vervoermiddelen blijven aan de Brabantse kant.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gijs van Gent, tel: 06-25038765 of kijk op www.batenburgsedag.nl


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.