Midzomer in Batenburg

Zonnebril op, wapperende haren en een gezonde blos op onze wangen. Het leven op en aan het water is geweldig … en om dat te laten zien organiseert Watersportvereniging ’t Haventje op 30 juni een unieke muzikale avond. 

De langste dag hebben we dan net gehad maar als het weer een beetje meewerkt beloven wij u een prachtige avond. Het is een mooi moment om samen het begin van de vakantieperiode in te luiden.

U bent van harte welkom op 30 juni 20:00 uur, wij verwachten de avond gezellig af te sluiten om 22:30 uur.

 

Wij hebben hiervoor Nederpopkoor BALANZ uit Oss onder de bezielende leiding van Wil Bolenius bereid gevonden om op ons haventerrein op te treden.

Nederpopkoor BALANZ is in januari 2015 gestart en is een laagdrempelig koor met een belangrijke insteek: ‘zingen doe je voor je plezier’.

Vooral favoriete artiesten als Bløf, Fluitsma en Van Tijn, Het Goede Doel, Boudewijn de Groot, De Dijk, Guus Meeuwis, Henny Vrienten, Acda en de Munnik, Volumia, Marco Borsato en Henk Westbroek waren een dankbare inspiratiebron voor Wil Bolenius en zijn BALANZ.

Het repertoire van BALANZ voor onze zomeravond zal u dan ook verrassen en nodigt u zeker uit om mee te zingen!

Verder zal ons eigen Shantykoor SamenGeroapt uit Batenburg acte de présence geven. Dit koor is als ludieke grap in 2015 ontstaan en bestaat geheel uit (zee)lieden afgemeerd in de haven van watersportvereniging ’t Haventje.

Shanty’s zijn liederen die nog stammen uit de zeilvaart en werden gezongen om het vaak eentonige en zware werk wat te verlichten. SamenGeroapt heeft inmiddels een repertoire van ruim 30 Nederlands en Engelstalige shanty’s, velen zullen u bekend in de oren klinken en u uitnodigen tot meezingen.

 

Het muzikale optreden is geheel gratis.  Als u een goed humeur meebrengt doen wij de rest. Bent u een beetje bij stem dan kunt u ook meedoen met ons Shantykoor.

 

Uiteraard kunnen wij dit muzikaal treffen niet organiseren zonder de medewerking van Uitbaeterij de Viersprong en Stichting Uiterwaarde. Zo zijn de consumpties betaalbaar en is het vervoer van en naar het Brabantse land tot in de late uurtjes gegarandeerd.  Voor dit gulle gebaar nu al onze hartelijke dank!

 

Zitplaatsen hebben wij zeker niet voldoende en wij vragen u dan ook zelf een stoeltje mee te brengen.

 

OPBRENGST

 

Het jaar 2018 staat Watersportvereniging ’t Haventje ook in het teken van de ‘Social Sofa’.

 

De ideologie hierachter is eenvoudig:

Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. De leefbaarheid van een buurt wordt voor een belangrijk deel bepaald door de inrichting en onderhoud van de wijk en de sociale verbondenheid tussen de bewoners.

Met het verdwijnen van de buurtwinkeltjes, -kroegen, pleintjes en bankjes in de afgelopen vijftig jaar verdwenen ook deze normale ontmoetingsplekken. Met het project Social Sofa hopen wij deze sociale verkilling tegen te gaan.

 

Onlangs hebben wij ons terras veraangenaamd met twee prachtige lounge sets. Gebouwd door vrijwilligers van de vereniging onder de bezielende leiding van Jos Perlo waarbij hij werkplaats, gereedschap en kennis heeft gedeeld. Wij merken vanaf dag één dat dit uitnodigt te gaan zitten en praten.

 

Welnu, door het plaatsen van een Social Sofa op het haventerrein naast het pontje proberen wij, de Watersportvereniging, een plaats te creëren voor verbondenheid van bewoners en hun gasten.

 

De Social Sofa is een betonnen huiskamermodel buitenbank. Het streven is de bank te mozaïeken met als thema ‘zicht op de rivier’, samen met wederom vrijwilligers. Na het plaatsen van de bank hopen en verwachten wij net zo veel enthousiasme te ervaren als bij onze lounge sets.

 

Echter, voor de realisatie hiervan is geld nodig.

De gehele opbrengst van de Midzomer avond komt geheel ten goede aan het Social Sofa project en wij hopen dus op vele bezoekers!

Graag begroeten wij u op 30 juni en helpt u ons het project te realiseren!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.