Batenburg Presenteert

7 september is het zover. De Leefbaarheidsgroep nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen: aan “Batenburg Presenteert”, een evenement dat voortkomt uit het Stadsontwikkelingsplan van 2013. Het doel van dit evenement is inwoners van Batenburg kennis te laten maken met zoveel mogelijk stichtingen en verenigingen van Batenburg. En natuurlijk ook met elkaar.

Het is gelukt om met vele stichtingen, verenigingen en clubjes aanwezig te zijn deze dag:

· Koersbal

· Leefbaarheidsgroep Batenburg

· Zorgcoöperatie Batenburg voor Elkaar

· KBO

· Carnavalsvereniging de Stadspompers

· De Stadspomperinnekes

· Handwerkclub van de woensdagochtend incl. puzzel uitleen

· Avond4daagse

· Voetbalvereniging Batavia

· Tennisvereniging ’t Heufke

· ’t Haventje van Batenburg

· Kaartclub

· Biljartclub

· Jan de Koele zwemtocht

· Yoga

· Aerobics

· Volleybal

· Zeskamp

· Bestuur van het MFA

· Het Batenburgs Erfgoed

· Stichting Oude Gelderse Kerken en Oude St. Victor Kerk

· Kunstcommissie

· Toneelgroep Twistappel

· Zang en Vriendschap

· Jagersclub

· Snoeiclub

· IVN met de vogelclub de Liedense Waard

· Agri studieclub

· Hertenkamp

· Buurtschap Lienden

· Stichting Gelders Landschap.

Daarnaast komt de voorlichtingswagen van de Brandweer. Hier kunt u informatie vragen en kunnen we kijken of we preventief iets aan onze huizen kunnen doen vanwege de niet haalbare aanrijtijd.

We starten deze dag om 14:00 uur op de ruïne met de presentaties van de verenigingen en stichtingen, maar ook een aantal demonstraties. Zo geeft de yogagroep een demonstratie en zal

toneelgroep Twistappel een korte eenakter presenteren. Het Batenburgs Erfgoed zal in de kelder van de ruïne een toneelstuk laten zien over de geschiedenis van Batenburg. Verder laten we ons verrassen door presentaties van andere clubs. Livemuziek wordt tussendoor verzorgd door orkest @esperanza.

Om 15:00 uur hebben we een officieel gedeelte met de gemeente Wijchen. Wethouder Paul Loermans en Burgemeester Hans Verheijen zullen een verrassing overhandigen die deze dag voor de huishoudens van Batenburg worden uitgedeeld.

Natuurlijk hebben we ook gedacht aan de innerlijke mens. Sjaak van Doornik uit Bergharen zorgt voor een drankje en wat te eten, welke tegen betaling te krijgen zijn. Het eerste kopje koffie wordt u aangeboden door de Leefbaarheidsgroep.

Denkt u nu dat lijkt me leuk maar ik ben slecht ter been en kan niet naar de ruïne komen. Hiervoor hebben we ook een oplossing bedacht! Namelijk een vervoersdienst. De elektrische auto van de Gemeente Wijchen is hiervoor door de Gemeente Wijchen beschikbaar gesteld. U belt deze dag naar: 06-26466638 (deze dag alleen bereikbaar van 13:30 tot 18:30 uur) en u wordt opgehaald door een chauffeur en we zullen zorgen dat u ook weer thuiskomt.

Zoals u leest is er aan iedereen gedacht, de bedoeling is dat het een evenement is voor echt alle Batenburgers van 0 tot 100 jaar.

Het wordt natuurlijk fantastisch weer. Toch hebben we een noodplan voor deze dag. Bij slecht weer wordt het evenement gehouden in de kerk aan de Molendijk van Batenburg.

Het is een heel verhaal geworden met veel informatie. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij en dat we u mogen begroeten op 7 september bij Batenburg Presenteert.

Met vriendelijke groeten,

Stichting de Leefbaarheidsgroep Batenburg

Organisatie evenement Batenburg Presenteert


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.