Jan de Koele zwemtoch 2019

Op Zaterdag 3 augustus zal de jaarlijkse Jan de koele zwemtocht weer plaats
Het startsignaal wordt om 14:00 uur gegeven in het haventje van Batenburg en 3,5 km verder in Appeltern zal de finish zijn. 

Iedereen mag mee doen! Zwemmers onder de 12 jaar mogen mee zwemmen, maar dan wel onder begeleiding van een volwassene. Deelname is geheel op enige risico zijn.  

Inschrijven kan vanaf 12:30 bij ‘Uitbaeterij de Viersprong’ te Batenburg. De kosten bedragen €10,00. U krijgt bij de finish een lekker kopje soep en een mooie herinneringsmedaille. Voor dit bedrag zal de stichting tot behoud Jan de Koele zwemtocht zorgen voor uw veiligheid. De organisatie regelt namelijk:
Zo is Rijkswaterstaat ingelicht, zij kunnen bij sluizen de (beroeps)vaart inlichten omtrent het plaatsvinden van dit evenement. 
De gemeente Wijchen en West Maas en Waal zijn ook op de hoogte en hebben eveneens hun toestemming verleend. 
Er is voor een ‘vloot’ aan begeleidingsboten gezorgd. Verschillende boten zullen door 
EHBO’ers bemand worden. 
Vervoer terug naar Batenburg is ook geregeld voor mensen die daar behoefte aan hebben. U kunt gebruik van een pendeldienst.
Persoonlijke bezittingen kunt u in Batenburg achterlaten deze worden dan voor u naar Appeltern vervoerd. Dit geheel op eigen risico.

Hoewel er ongetwijfeld een aantal deelnemers deze tocht als een mooie gelegenheid zullen zien als training voor een Triatlon, of open water zwemwedstrijd, distantieert de organisatie zich uitdrukkelijk van het wedstrijdelement. Het is puur een prestatietocht. De snelste deelnemers zullen binnen 3 kwartier de tocht, stroomafwaarts, voltooien. De langzaamste zullen echter ruim 2 uur nodig hebben om de afstand te volbrengen. 

Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van de water- en weersomstandigheden. Indien de watertemperatuur beneden de 18 graden is, er blauwalg in de Maas aanwezig is of er is onweer dan wordt de tocht afgelast, en indien mogelijk naar een andere  datum uitgesteld. 

Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en zien we u allemaal 3 augustus ! 

Stichting tot behoud Jan de koele zwemtocht  

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.