Gluurpietjes in Batenburg

2Doet u ook mee?

Een speurtocht voor de kinderen door Batenburg. In heel Nederland en in diverse plaatsen is de speurtocht al opgezet. U kunt deze speurtocht met uw kind doen wanneer u wilt, want de gluurpietjes zijn overal. Zelfs meerdere malen, iedere keer een ander stukje van Batenburg. Maakt niet uit welke dag.

Hoe werkt het?

Gluurpietenspeurtocht:

Hebben jullie de gluurpieten al ontmoet? Je herkent ze aan hun mooie krulharen, hun pietenmuts met een veer erop. Ze verstoppen zich op de ramen. Alsje heel goed kijkt dan kan je ze vinden! Ze zijn er in verschillende kleuren.

Wat doe je als je een gluurpietje vind…….

Bij het 1e pietje maak je 10 paardensprongen, net zoals het paard van Sinterklaas

Bij het 2e pietje doe je een dansje

Bij het 3e pietje zing je een liedje

Bij het 4e pietje rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar

Bij het 5e pietje hinkel je naar het volgende huis

Wanneer je het 6e pietje ziet zwaai je naar de volgende persoon die je tegenkomt.

En bij een wit gluurpietje tel je van 0 tot 10 of van 10 tot 0. https://www.facebook.com/groups/gluurpietjebatenburg/ op deze pagina kan altijd meer informatie gevonden worden. U kunt bij Jorie Pijfers (06-30179882) of Ilse Kuipers (06-23258161, ilsekui-pers142@hotmail.com) een raamsticker bestellen.

Kosten voor de sticker zijn 3 euro De stickers zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Wit zwart Groen

Blauw rood geel

De raamsticker is van een statisch raamfolie, er blijven geen lijmresten achter.

Een deel van de opbrengst van de stickers wordt gedoneerd aan het sinterklaas-comité van Batenburg. Als u een sticker besteld heeft dan kunt u betalen via een Tikkie en er wordt een afspraak gemaakt om de sticker op te halen of we brengen deze langs.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.