Batenburgse Dag 2014

Ja, ook dit jaar staat Batenburg op de evenementenkalender op de laatste zondag van juli. Dan staat het stadje weer bol van de activiteiten, bekend als De Batenburgse Dag. Het “episch” centrum  van de jaarmarkt bevindt zich in de historische stadskern en op de kasteelruïne.

Het programma start om 10:00 uur en duurt tot ca. 17:00 uur.

Meer dan 200 marktkramen gevuld met van alles en nog wat wachten op u. Verder zijn er tal van activiteiten waaronder volklore, een hele reeks oude tractoren, valkenier Reinier de Vries en oude ambachten. Ook kan een proefrit gemaakt worden op de vernieuwende Better eBikes.

Ook de 2 monumentale St. Victor kerken zijn geopend om te bezichtigen en te luisteren naar optredens van zangkoor Zang en Vriendschap.

Voor de kinderen zijn er o.a. springkussens, Bubble Dutch met hun zeepbellenshow, Bert’s kinderboerderij en een draaimolen.

Muzikaal vermaak wordt verzorgd door rasmuzikant Bert van Oosteren alias Only Bert, volksdansgroep Emilia, Mat Claassen met De Verrasser, het smartlappenkoor De Waredo’s, het orkest Dusty Road en dweilorkest ’t Kum Goed.

 

Voor dit alles betaalt u € 3,- entree p.p.

LET OP: Voor kinderen tot 12 jaar zijn de entree en ALLE attracties gratis!!!

 

In Batenburg is voldoende gratis parkeerruimte die duidelijk met borden wordt aangegeven.

Kinderdagverblijf De Boerenbende uit Puiflijk brengt u, als u wilt, met stints (elektrische bolderkarren)

naar het marktterrein. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Ook voor mindervaliden is ons stadje goed bereikbaar; met een geldige invalidenparkeerkaart kan dichtbij worden geparkeerd.

Bezoekers vanuit Brabant, te voet of met de fiets, kunnen ook gebruik maken van het voetveer Demen – Batenburg, dat in ieder geval vaart van 10:00 uur tot 17:30 uur.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.