Expositie Jos Verschaeren 7 AUGUSTUS T/M 21 AUGUSTUS 2016

In het protestantse geloof maakt men onderscheid tussen de smalle weg en de brede weg. De brede weg leidt tot verval en verderf, de smalle weg naar hemels genoegen. Wie zijn oren te veel naar de aardse genoegens laat hangen zal later branden in de hel.

de brede roomse weg

Jos Verschaeren bracht zijn jeugd door in het katholieke Limburg en kreeg wel wat mee van het rijke Roomse leven. Hij maakte kennis met weldoorvoede pastoors, sigaren rokende kapelaans en priesters die de woning deelden met hun dienstmaagd. Van een smalle weg had men hier nooit gehoord. Geestelijken genoten (nog) een hoog aanzien.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.