Het Winkeltje GAAT SLUITEN !!

Een mooie tijd, veel genoten, goed concept maar aan alles komt een eind, ook aan mijn Winkeltje. Toen wij aan het idee begonnen wisten wij dat het in de sfeer van Batenburg moest zijn, de rijke historie van ons stadje was de leidraad. Toeristen waren steeds onder de indruk van het mooie Batenburg en het interieur van mijn winkel en dan kwamen de verhalen. Verhalen over snoepwinkeltjes van vroeger in hun eigen woonplaats, feest van herkenning voor velen. Vaak was daar de vraag word je er nu rijk van, kan het wel uit? Mijn antwoord was dan, ik word rijk van de verhalen want iedereen heeft wel een herinnering van vroeger! En ja het kan wel uit!! Heerlijk ook alle contacten met kinderen, de glanzende oogjes bij het zien van het snoep, het samen tellen van hetgeen ze in het bakje hadden gedaan en dan trots met het bruine puntzakje naar buiten. Ook was het erg gezellig dat vooral meisjes soms alleen even aan kwamen, “We komen alleen effe met je praten Gerrie zeiden ze dan!”

Veel mensen wisten Het Winkeltje te vinden, groepen met klassieke auto’s, klassen met kinderen, bruidsparen voor de foto’s, groepen met de “tuktuk” uit Appeltern en ook veel vaste klanten uit Maas en Waal, we zullen dat zeker missen.

Heerlijk het cadeautjes maken, wetende dat het ook ergens weer uitgepakt werd, tot in Japan, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika en nog veel meer. Maar ook op de verschillende Vader-Moederdagen en feestdagen. Leuk was het om de feestdagen te doen, en daarbij de aankleding van de winkel aan te passen.

Waarom dan stoppen, heel simpel, Johan en ik zijn 65 jaar en ik moet eerlijk zeggen dat het mij zeker op drukke dagen te zwaar valt om de hele dag te staan op die paar vierkante meter. Het Winkeltje overdragen aan een ander is moeilijk daar het een onderdeel vormt van ons huis, het interieur overbrengen naar een ander adres, huis en winkelverkopen, wie weet??

Maar nu gaan we eerst stoppen, we zijn nog open tot en met zondag 28 augustus. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen dat we kregen, de opdrachten die we hebben mogen doen en de gezelligheid en voldoening die het mij gegeven heeft!

Gerrie van de Bovenkamp-Brink

 

De fooienpot gaat de laatste keer naar het Sinterklaascomité Batenburg


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.