De Batenburgse Dag is jarig!!

Op de laatste zondag van juli wordt het historische centrum van Batenburg voor de 40e keer !!!! omgetoverd in een MFC, Multi Functioneel Centrum.

Om dit toch best wel uitzonderlijke jubileum te vieren zijn de straatjes én de kasteelruïne van Batenburg van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur nog meer dan anders gevuld met voor elk wat wils. Kijken, luisteren, koopjes scoren, spelen, eten, drinken ….. kortom het is genieten.

De marktlui presenteren hun koopwaar zodanig dat het lastig zal worden om met lege handen naar huis terug te keren.  Tussen het shoppen door is er voldoende afleiding door de her en der aanwezige orkesten, dweilorkesten, zangkoren en rondtrekkend straattheater.  Dusty Road, 4Party, Noot Zat, Tog Nog, Zang en Vriendschap, Waredo’s,  Karrewiets en Juffrouw Evergreen wie kent ze niet.                                             Liefhebbers van oude tractoren, oude brommers van Efkes Weg uit Deest, oude ambachten en roofvogels van “t Ulehöfke” komen zeer zeker ook aan hun trekken.                                                          De beide St. Victorkerken, RK en NH, én de (standaard)molen zijn open om te bezichtigen, koorgezang te beluisteren dan wel oude boeken te kopen.  Dorstig en hongerig geworden van het rondslenteren en/of het meezingen zijn er meerdere terrassen en eetgelegenheden om hier bij te tanken.

Voor de kinderen zijn er een draaimolen, springkussens, een schminktent en natuurlijk Bert’s  bekende kinderboerderij opgesteld.

De entreeprijs van € 3,- p.p. komt ten goede aan de kas van de penningmeesters van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging.                                                                                              Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen én gratis gebruik maken van alle attracties.              N.B.  Er is in Batenburg géén pinautomaat om geld op te nemen.                                                 

Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen kunnen gratis parkeren in een weiland aan de rand van het dorp. Van daaruit rijden golfkarretjes om diegene die wat minder goed ter been zijn naar het marktterrein te brengen. Voor de mindervaliden mét een parkeerkaart hebben we “dichtbij- parkeerplekken”.

Komt u vanuit Brabant naar de Batenburgse Dag dan is de Maas oversteken met het pontje de beste manier. Van 09.00 uur tot 19.00 uur kunt u te voet of met uw fiets tegen betaling naar de overkant. Auto’s en andere vervoermiddelen blijven aan de Brabantse kant.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gijs van Gent, tel: 06-25038765                          of kijk op www.batenburgsedag.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.