Batenburgse Dag 28 juli as

U bent van harte welkom zondag 28 juli a.s. in het gezellige historische centrum van Batenburg. Deze dag staat, zoals een verjaardag, in menig agenda gemarkeerd als jaarlijks terugkerend “niet te missen” evenement.

De Batenburgse Dag toont al meerdere decennia aan dat het een leuk uitstapje is voor het hele gezin. Het stadje met zijn smalle straatjes en de kasteelruïne zijn van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur even niet de gebruikelijke oase van rust maar één bruisend stuk vermaak.

Naast een 150-tal marktkramen gevuld met nieuwe en oude spullen is er een keur aan afleiding door  dweilorkest Mag geen naam hebben, de zangkoren Zang en Vriendschap en De Waredo’s , rondtrekkend straattheater en niet te vergeten volksdansgroep Emilia. De aanwezige terrassen worden van muzikale klanken voorzien door de vermaarde coverband Bassta  en uit de regio orkest Jersey en duo Sonata.

Oude tractoren, auto’s, brommers en ambachten alsook roofvogels en uilen zullen te bewonderen zijn. De beide St. Victorkerken, RK en NH, én de (standaard)molen zijn ook open.                                                                                                                                                          

Voor de kinderen zijn er een draaimolen, springkussens, schminken, Bert’s  (inter)nationaal bekende kinderboerderij én de bungyjump.

Als de weergoden ons goed gezind willen zijn gaat u zeker genieten van een mooie dag!

U betaalt voor dit alles slechts € 3,- entree p.p. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de kas van de penningmeesters van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging. 
Kinderen tot 12 jaar mogen zoals altijd gratis naar binnen én gratis gebruik maken van alle attracties.  N.B.  Er is in Batenburg géén pinautomaat om geld op te nemen.                                                 

Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen kunnen gratis parkeren in een weiland aan de rand van het dorp. Van daaruit rijden golfkarretjes om diegene die wat minder goed ter been zijn naar het marktterrein te brengen.                                                                                                               
Komt u vanuit Brabant naar de Batenburgse Dag dan is de Maas oversteken met het pontje de beste manier. Van 09.00 uur tot 19.00 uur kunt u tegen betaling te voet of met uw fiets naar de overkant. Auto’s en andere vervoermiddelen blijven aan de Brabantse kant.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gijs van Gent, tel: 06-25038765 of kijk op www.batenburgsedag.nl


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.