Agenda

Overhandiging Stadsontwikkelingsplan 15 juni 2013

Op zaterdag 15 juni wordt het Stadsontwikkelingsplan officieel overhandigd aan onze Burgemeester. Dit wordt gedaan onder het genot van een stadsontbijt waarbij iedere inwoner van Batenburg, zowel jong als oud is uitgenodigd.

Iedereen heeft vorige week een uitnodiging in de brievenbus gekregen voor dit stadsontbijt, wat in de Grootestraat te Batenburg plaats gaat vinden. Bij slecht weer vindt het stadsontbijt plaat in de R.K Kerk aan de Maasdijk. De ochtend start om 10:00 uur en om 12:00 uur gaan we richting de Stadspomp waar we onder het genot van wijn op het plein het Stadsontwikkelingsplan officieel zullen overhandigen aan de Burgemeester van de gemeente Wijchen.

Het stadsontbijt vindt plaats onder het mom “Bourgondisch Batenburg”. Wij willen u vragen indien u komt, uzelf op te geven via het emailadres van het Sop (sopbatenburg@gmail.com) zodat wij rekening kunnen houden met de inkopen en het meubilair. Wij willen u vragen om in middeleeuwse kledij te komen.

Uiterlijk om 13:00 uur zijn we klaar met de officiële overhandiging van het Stadsontwikkelingsplan. Dan gaat de Burgemeester nader kennis maken met Batenburg, hij zal door de Leefbaarheidsgroep begeleid worden door het mooie Batenburg. Ze beginnen dan met een rondrit door het buitengebied. Waarna ze in Batenburg een stadswandeling gaan maken en de Burgemeester zo kennis maakt met de verenigingen van Batenburg. De verenigingen zijn benaderd om aan deze dag mee te werken en te laten zien aan de burgemeester hoe leefbaar Batenburg is! Hoe dit stadje bruist en natuurlijk ook in de toekomst bruisend moet blijven.

Wij hopen een ieder te mogen begroeten tijdens het stadsontbijt van Batenburg op zaterdag 15 juni 2013.

Uitnodiging

SOP inloopavond op 19 april 2013

Op 19 april wordt er in de Hostert een inloopavond georganiseerd voor bewoners van Batenburg. Op deze inloopavond kunt u een kijkje nemen hoever de werkgroep SOP is met het Stadsontwikkelingsplan.

Om 19:30 gaan de deuren open in de Hostert en kunt u eigenlijk een zelfde aankleding verwachten al de vorige keer. De thema’s zijn nu als volgt ingedeeld:
• Verkeer & Infrastructuur en Groenvoorziening
• Ouderen
• Recreatie, toerisme, erfgoed & bedrijvigheid
• Jongeren
• Voorzieningen op onderwijs, cultuur en sport.

Bij ieder thema vind u 3 leden van het SOP deze mensen kunnen u te woord staan en laten zien hoe ver we op de diverse onderdelen zijn.

Om 22:00 eindigt deze inloopavond en gaat de werkgroep SOP verder met de ontwikkeling van het plan wat uiteindelijk op 15 juni officieel overhandigd zal gaan worden.

Startbijeenkomst 26 oktober 2012 voor alle inwoners van Batenburg

Vrijdag 26 oktober is de startbijeenkomst waar alle inwoners van Batenburg van harte welkom zijn, kom om 19.30 naar de Hostert om mee te kunnen denken hoe we Batenburg leefbaar kunnen houden.

 

Route Schouw aanstaande zaterdag 1 september 2012

Schouwroute: We starten bij de Hostert om 9:30 uur met de fiets! Vanuit hier gaan we naar:
Bleek Haventje (pad langs de maas naar de bomen) Lienden Hoefweg (Kasteelse Allee) Laak, Laakse Bos Dijk, bij binnenkomst linksaf Heufke, Polshof, Bredehof Voetbalveld, wandelpad richting ruïne, school en Hertenkamp.
De route kan nog aangepast worden. Neem uw fiets en digitale camera mee en kijk met ons mee naar de Parels en Puinhopen van Batenburg.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.