Overhandiging Stadsontwikkelingsplan
This is default featured slide 2 title
This is default featured slide 3 title
Stadsontbijt 2013
This is default featured slide 5 title
 

Nieuwe leden leefbaarheidsgroep Batenburg

De leefbaarheidsgroep Batenburg is op zoek naar nieuwe leden ter versterking van de club. Binnen de leefbaarheidsgroep houden wij ons bezig als intermediair tussen inwoners van Batenburg en de gemeente Wijchen. We hebben al diverse projecten gerealiseerd de afgelopen jaren denk aan de straatverlichting in de Grootestraat, Stadswal, Kerkstraat, Kruisstraat. De wooncommissie waaruit nu een CPO groep is ontstaan en het bouwen in Batenburg zijn doorgang gaat krijgen, de struinpaden, maar ook het evenement van afgelopen jaar Batenburg Presenteert. Zonder de enthousiaste leden in het bestuur kunnen we dit niet organiseren.

Wij zijn op zoek naar leden die het leuk vinden om iets voor de gemeenschap en het stadje te betekenen. Wij komen gemiddeld 10  keer per jaar bij elkaar. Daarnaast kan het zijn dat we als subgroepjes voor een project wat vaker bij elkaar komen.

Denk je, ja dit lijkt me wat! Stuur een e-mail aan de leefbaarheidsgroep; leefbaarheidsgroep@batenburgstad.nl.

verkeer in Batenburg

De leefbaarheidsgroep is in gesprek met gemeente Wijchen over het verkeer in Batenburg, zoals eerder in de vorige nieuwsbrief ook vermeld is. Eerder is aangegeven tijdens het evenement dat we hier in Batenburg de elektrische deelauto krijgen als pilot. Nu blijkt dat deze pilot in andere
gemeenten niet zo goed loopt. Dus we zijn als Leefbaarheidsgroep gevraagd om te onderzoeken of er in Batenburg behoefte aan is en of er ideeën zijn om deze elektrische deelauto in te zetten.

Dus wij vragen uw mening en ideeën!

Heeft u een idee over hoe we de deelauto in kunnen zetten, zou u er gebruik van maken, wilt u ons dit dan laten weten! Wij gaan met uw mening, ideeën aan de slag en verder in gesprek met de gemeente Wijchen. U kunt uw ideeën e-mailen aan de leefbaarheidsgroep.
leefbaarheidsgroep@batenburgstad.nl 

Over overige zaken zoals de Rijswaard, drempels op de dijk, de snelheidsmetingen zijn wij nog in gesprek met de gemeente, zodra er meer nieuws is laten wij u dat ook weten.

Zorgcoöperatie Batenburg voor Elkaar

Op 3 maart 2020 was er in de Hostert een AED-cursus in de Hostert er hebben deze avond 32 mensen meegedaan en uiteindelijk hebben 22 mensen zich geregistreerd. Hier zijn wij heel erg blij mee, daarnaast zijn we ook druk met de aanschaf van AED’s voor in Batenburg.

In oktober organiseren we een stadsavond in de Hostert over levenstestament. Dat gaat kort gezegd over het nadenken en regelen van uw leven als u dat zelf niet meer kunt. Later hoort u meer daarover.

In het Groentje staat meestal; op de achterste pagina welke diensten er zijn en wie u daarvoor kan benaderen. Ook in tijden van Corona zijn wij er voor u. U heeft daarvoor ook de kartonnen flyer gekregen.