Uw mening telt!

Hoe kunnen we goed samenwerken aan een mooi en sterker Wijchen?

Als gemeente sluiten we graag aan bij wat er in de samenleving gebeurt en maken we ook graag gebruik van de aanwezige kennis en ervaring.
Daarom willen wij graag van onze gemeenschap weten op welke manier ze betrokken wil zijn. Dat is wat we met participatie bedoelen. Dus over welke onderwerpen wil de gemeenschap meedenken?
En met welke ideeën willen inwoners zelf aan de slag met hulp van de gemeente? Dat laatste noemen we co-creatie. De antwoorden op deze vragen gebruiken wij om een plan te maken om onze samenwerking goed te organiseren.”


Eén gemeente, heel veel meningen
Voor elke inwoner is de behoefte aan samenwerken met de gemeente anders. Het is belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om hierover zijn of haar mening te geven.
Daarom gaat de gemeente de aankomende twee maanden deze meningen verzamelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, doet de gemeente dat op verschillende manieren.

Denk mee
Op de site van de gemeente staan van 15 mei tot en met 21 juni twee mogelijkheden om antwoord te geven op een aantal vragen. Antwoord geven kan door het invullen van de vragenlijst of door het swipen van stellingen via www.wijchen.nl/samenwerken. Mensen die het prettiger vinden om de vragen op papier te beantwoorden, kunnen dit doen op verschillende plekken binnen de gemeente.
Zoals in het Huis van de gemeente, wijkcentra, de bibliotheek of plekken in de dorpskernen.

Praat mee in het Participatiecafé!
Tijdens twee bijeenkomsten gaat de gemeente in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties. De eerste bijeenkomst is online op maandagavond 19 juni, van 19.00 tot 21.00 uur. Op woensdag 21 juni organiseert de gemeente in het Huis van de gemeente, van 19.30 tot 21.30 uur, het Participatiecafé. Tijdens deze interactieve bijeenkomst kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops en gesprekken. Daarnaast zijn er ‘stands’ waar mensen de enquête of swipocratie kunnen invullen en met de burgemeester en aanwezige ambtenaren van gedachten kunnen wisselen.

Aanmelden voor de online bijeenkomst of het Participatiecafé is gewenst. Stuur hiervoor een mail naar wijchen2035@wijchen.nl.

Vragen?
Heeft u nog een vraag? Mail deze dan naar wijchen2035@wijchen.nl.

In de Batenburcht liggen papieren enquêtes. Of download hem hieronder:


Geplaatst

in

,

door