Sport BSO

We zitten eraan te denken om een gezondheid / sport BSO op te richten. We willen eerst weten of daar interesse in is, dus via deze weg willen we jullie een aantal vragen stellen. Graag voor 12 juli reageren, bij voldoende interesse gaan we verder met
plannen:

  1. Indien er een Sport BSO (buitenschoolse opvang met als activiteit: sporten) wordt aangeboden direct vanuit de school, zou u uw kind daarvoor aanmelden? Tot hoe laat: tot 16 uur of tot 18 uur?
  2. Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de sportactiviteiten en geen gebruik te maken van de BSO functie. Denk hierbij aan een strippenkaart van 5x of 10x sporten. Bij de eerste sportactiviteit moet je kind op school blijven (i.v.m. rust) en kun je je kind na de sport ophalen. Bij de 2e sportactiviteit kun je ook kiezen voor alleen te sporten, je moet je kind dan zelf brengen/ halen of laten komen. Zou u voor zo’n strippenkaart kiezen voor uw kind?
  3. Zou u als ouder/ bewoner mee willen doen aan 1 van de sportactiviteiten?
  4. In welke sportactiviteiten bent u geïnteresseerd?
  5. Wat zou u nog willen toevoegen of mee willen geven, gezien dit idee?

Graag voor 12 juli reageren naar oudersvanbatenburg@gmail.com bedankt.

Onderstaand programma is een voorbeeldplan. De dagen zullen maandag, dinsdag en donderdag zijn. Er zullen diverse sporten worden aangeboden bv 10x judo vervolgens 10x karate dan 10 kickboksen of 15x volleybal, 10x basketbal,15x korfbal enz. De sporten worden gegeven door hiervoor opgeleide mensen.

Tegelijk met het sporten zal er altijd een andere activiteit worden aangeboden, denk aan knutselen, bakken, tuinieren, gezelschapsspel, vrij spelen, huiswerk maken enz. Uw kind hoeft dus niet te sporten.

Er zijn 1-2 pedagogische medewerkers, afhankelijk van het aantal kinderen. Zij brengen en halen de kinderen van en naar de sport en verzorgen andere activiteiten voor de kinderen die niet gaan sporten. Bij slecht weer worden de buitensporten waar mogelijk binnen gegeven of vervangen door een soortgelijke sport in de gymzaal. Het zijn verticale groepen, dus jong en oud sporten samen.

 

Programma:

14.00-14.15: buiten/ binnen spelen (binnenkomst kinderen uit Appeltern, Niftrik, Hernen en Wijchen).

14.15-14.30: gezamenlijk fruit eten, drinken en een snoepje of koekje

14.30-15.30: sport en andere activiteit voor degene die niet sporten

15.30- 16.00: activiteit (tevens 1e ophaal moment)

16.00-17.00: sport

17.00-18.00: vrij spelen/ knutselen/ huiswerk maken

17.45-18.00: 2e ophaalmoment

 

1x in de maand wordt er op dinsdag of donderdag een bijzondere activiteit aangeboden i.p.v. de sporten. Je kunt je dan alleen voor de hele middag inschrijven of niet. Bv bezoek aan de boerderij, of ???

Uiteraard zal er in de uitwerking gekeken worden en aangesloten worden bij reeds bestaande initiatieven: denk aan dansmariekes, kinderspeelmiddag, voetbal, tennis, enzovoorts.

Alvast bedankt voor uw reactie, Werkgroep ‘ Behoud de school’

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.