Wethouder Derks en aannemer Cornelissen tekenen Bouwteamovereenkomst MFA Batenburg

MFA Batenburg wordt het nieuwe onderkomen voor de Batenburgse school St. Jan Baptist, de voetbalclub V.V. Batavia én het gemeenschapshuis de Hostert. De gemeente Wijchen selecteerde uit drie partijen aannemingsbedrijf Cornelissen voor de bouw van de multifunctionele accommodatie.


Bouwteamovereenkomst

Wethouder Nick Derks en Erik van Hout van Cornelissen Aannemingsbedrijf tekenden op 2 april 2019 de zogeheten Bouwteamovereenkomst. In het bouwteam zitten de gemeente, Architectenbureau Croonen en aannemer Cornelissen. Samen werken zij de plannen verder uit. Dat doen zij op een manier die past bij de wens van de gemeente én de Batenburgers om er een moderne en duurzame MFA van te maken, die de leefbaarheid in Batenburg versterkt.

Bestemmingsplan

In april keurde de Gemeenteraad tevens het aangepaste bestemmingsplan voor MFA Batenburg unaniem goed.

Planning
Wethouder Derks: “We zijn ontzettend enthousiast. Hiermee markeren we weer twee belangrijke mijlpalen in de voorbereiding voor MFA Batenburg. De volgende stappen zijn de verdere planuitwerking en een goede bouwvoorbereiding. Dat vergt nog enkele maanden tijd. We hopen na de zomervakantie van 2019 te starten met de bouw van de MFA.” De planning is dat MFA Batenburg in het najaar van 2020 gereed is.

Meer informatie

Op wijchen.nl/mfabatenburg vindt u meer informatie over plannen, de planning en de tekeningen van de architect.


Geplaatst

in

,

door

Tags: