“Onze” zorgcoöperatie ‘Batenburg voor Elkaar’

Vanaf de informatie-avond de 30ste januari is de zorgcoöperatie van start gegaan. Druk bezocht, zo’n 60 mensen. Veel vrijwilligers hebben zich nu ook formeel opgegeven. Inclusief de contactpersonen per dienst staat de teller op 78 ingeschreven vrijwilligers!!

En ja, hoe gaat het ?!?
Nou, we komen op gang! De Ontmoetingsplek kunnen we misschien al voorzichtigjes een succes te noemen. Eén keer in de twee (even) weken staat de deur ’s ochtends open voor jong en oud. We zien enthousiaste bezoekers en enthousiaste vrijwilligers! Erg gezellig. Iedereen is welkom.
Ook hebben al aardig wat mensen de weg gevonden naar de Vervoersdienst en naar de Computer/mobiel/tv-dienst. De mensen zijn erg tevreden, naar we hoorden.
De AED-groep (hulp bij re-animatie) is een eerste keer bijeen geweest. Heel goed dat dit op gang komt. Ieder die zich nog wil aansluiten: bel Frank van de Loo (06 – 229 17 891). Je hoeft niet perse een cursus gevolgd te hebben, want dat wordt geregeld.

En met het mooie weer op komst zal de dienst Wandeling/praatje zeker meer mensen gaan trekken. De eerste aanmeldingen zijn er. Ga er lekker op uit, even bellen, gezellig en gezond …..
En natuurlijk is het ook fijn om zelf te winkelen of uw boodschappen te kunnen, rustig in uw eigen tempo. Maar wel veilig. Onze vrijwilligers willen u graag hierbij ondersteunen en rijden u graag hiervoor naar Wijchen of Nijmegen.

In en om het huis zal met de lente in aantocht weer werk verzet moeten worden. We hopen dat de mensen ook de weg weten te vinden naar onze Klussendienst.
En: uw administratie op orde brengen, is rond deze tijd en vervelend maar toch wel belangrijk klusje. Onze dienst Adminstratie kan van pas komen.

Kortom: rondom sommige diensten is het nog wat stiller, maar we denken dat het stap voor stap zal gaan groeien. Het is even wennen om zomaar even te bellen, maar u zult zien hoe makkelijk het gaat. Wij staan voor u klaar!

Voor wie?
We hopen van harte dat ouderen en iedereen die door een (tijdelijke) beperking soms of juist vaker hulp nodig heeft, van onze diensten gebruik gaat maken!! We willen hiermee ook de mantelzorgers proberen wat te ontlasten. Ook zij kunnen ons gerust bellen.

Hoe werken de diensten?
Gewoon één van de 9 diensten bellen! De contactpersonen bellen dan vervolgens één van de aangemelde vrijwilligers.

Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve materiaal- en benzinekosten (bijvoorbeeld als iemand naar een verjaardag gebracht moet worden). De vrijwilligers zijn verzekerd en hebben getekend voor geheimhouding.

Hartelijke groet van de initiatiefgroep,

Marian Klievink, Lianne Banken en Gonnie Hendriks
Contact of informatie: 06 – 425 96 271

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.