Bakenbomen Batenburg

Op vrijdagmiddag 11 maart plantten wethouder Paul Loermans (wethouder gemeente Wijchen) en een aantal leerlingen van de basisschool St. Jan Baptist een eerst nieuwe generatie bakenboom langs de Maas bij Batenburg.

Gemeenten en provincies willen langs de Maas (Boxmeer tot Geertruidenberg) de “bakenboomstructuur” behouden voor nieuwe generaties.

Bakenbomen zijn bomen die op de oevers langs de rivier staan om de grens tussen land en water aan te geven. Dit was op bepaalde plekken handig bij hoogwater in bochten voor de scheepvaart. Inmiddels is dit niet meer nodig voor de scheepvaart. De bakenbomen zijn nu een cultuurhistorische waarde. Voor meer informatie over bakenbomen kijk op www.meanderendemaas.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.