Vrolijk voorjaar

De Leefbaarheidsgroep kreeg de vraag of het niet leuk zou zijn om bollen in Batenburg te planten. Na een telefoontje met de gemeente bleek dat die dat stimuleert door bollen gratis ter beschikking te stellen. Omdat we geen idee hadden hoeveel werk het zou zijn hebben we ons beperkt tot de plek waar de meeste toeristen Batenburg binnenkomen. Toen ging het snel: we hebben een bestellijst gemaakt, en na een week kwamen 2 enorme dozen binnen vol grote en kleine narcissen, crocussen, scilla’s en tulpjes, allemaal om te verwilderen, 2800 stuks. Meteen kwam de plantgroep in actie en heeft in een week alles onder de grond gezet, ondanks kou en regen. Zo krijgen we dankzij deze groep een vrolijk voorjaar.

De bollen staan allemaal aan de oude kant van Batenburg, bij het kanon op de kruising Molendijk/Stadswal, verder in de berm Stadswal langs de gracht van de ruïne, en bij het haventje in het gras. De gemeente zorgt ervoor dat op die plekken niet gemaaid wordt tot de bollen uitgebloeid zijn.

Ook volgend jaar geeft de gemeente de mogelijkheid om bollen te bestellen om ook de rest van Batenburg op vrolijken. Heb je zin om dat te organiseren, dat betekent plekken uitzoeken, bedenken welke bollen je daarin wil hebben en ze planten, neem dan contact op met de Leefbaarheidsgroep. Bollen worden geplant van half oktober tot eind november. Voor bestellen en ontvangen moet je ongeveer 2 weken minimaal rekenen. Bestellen doet de Leefbaarheidsgroep.

We wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig, gezond nieuwjaar, ondanks die vervelende Omikron. Op naar het voorjaar!

Leefbaarheidsgroep Batenburg


Geplaatst

in

,

door

Tags: