Onderzoek Buitenschoolse Opvang in Batenburg

In 2019 zijn er enquêtes gehouden onder ouders in Batenburg over Buitenschoolse Opvang in Batenburg. De eerste enquête is vanuit de leefbaarheidsgroep gehouden en de tweede door de opvangorganisatie De Eerste Stap.

Over deze resultaten hebben gesprekken plaatsgevonden en is er overleg geweest. Helaas heeft De Eerste Stap recentelijk laten weten aan de ondervraagden dat ze geen buitenschoolse opvang in Batenburg aan kunnen bieden. Dit heeft deels te maken met de coronapandemie en daarnaast met de gevolgen van personeelstekorten.

Nu houdt het volgens de Leefbaarheidsgroep Batenburg hier niet op. We zijn in gesprek gegaan met de gemeente Wijchen om te kijken welke mogelijkheden er zijn. De gemeente Wijchen is zelf ook in gesprek met De Eerste Stap, maar gaan ook meekijken naar andere partijen. Aangezien onze vorige enquête in 2019 is gehouden en de uitkomsten hiervan niet meer representatief zijn, willen wij u vragen om mee te werken aan een nieuwe enquête.

Met deze gegevens kunnen wij kijken hoeveel animo er is en wat eventuele mogelijkheden zijn voor buitenschoolse opvang in Batenburg. Wij zien het liefst dat deze binnen de kern gerealiseerd kan worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.