Voorlichting Brandweer

Beste inwoners van Batenburg,

Zoals u misschien wel weet, heeft Batenburg een lange aanrijdtijd voor de brandweer. Daarom vinden we het heel erg belangrijk extra aandacht te schenken aan voorlichting over brandveiligheid in Batenburg.

Heeft u al op elke verdieping één of meerdere rookmelders hangen? En weet u wat u nog meer kunt doen om uw huis zo brandveilig mogelijk te maken? Of hoeveel tijd u heeft om uw huis uit te komen in geval van brand?

U bent er vast niet iedere dag mee bezig en dat is maar goed ook. Toch is het belangrijk om hier af en toe
bewust bij stil te staan. De meeste woningbranden ontstaan door koken, roken en door elektrische apparaten. Of door het opladen van bijvoorbeeld fietsaccu’s of telefoons. We gebruiken ze allemaal.

Kent u het “Huis van de familie Van der Werf” al? Dat is echt een belevenis, kan ik u zeggen. Het is een
container van de brandweer die omgebouwd is tot een woning. Hij wordt gebruikt als voorlichtingsmiddel.


Binnen drie minuten moet u door deze woning lopen en speuren naar gevaarlijke situaties. Deze drie minuten zijn niet zomaar gekozen. Dit is namelijk de tijd die u echt heeft als er brand uitbreekt in uw woning. Na drie minuten staat de woning vol met rook. Veilig vluchten wordt dan steeds moeilijker.

Zo heb ik alvast één van de vragen uit mijn inleiding voor u beantwoord. Zorgt u er zelf voor dat u de andere vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden? Ik zou zeggen: kom zeker langs bij het Huis van de familie Van der Werf. Op 8 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom. Het huis staat dan op de Touwslagersbaan bij de splitsing met Het Heufke en Stadswal. De brandweer beantwoordt dan al uw vragen en geeft u een brandveilig advies.

Marijke van Beek
Burgemeester


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.